Normal_pexels-andrea-piacquadio-3771115

Veel voorkomende kwaaltjes worden vaak niet serieus genomen, terwijl ze wel degelijk een grote impact kunnen hebben op ons dagelijks leven. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan deze symptomen, aangezien ze kunnen wijzen op onderliggende gezondheidsproblemen die niet genegeerd mogen worden. In deze blog zullen we een aantal van deze vaak onderschatte kwaaltjes bespreken en meer informatie geven over mogelijke oorzaken en behandelingen.

Hielspoor

Het eerste kwaaltje wat vaak wordt onderschat, is hielspoor. Hielspoor is een kwaaltje waarbij je aan de onderkant van je hielbeen ineens een benig uitsteeksel hebt. Deze aandoening kan veel pijn en ongemak veroorzaken. Meestal ontstaat hielspoor door te veel stress of belasting op je voet.Het wordt vaak onderschat doordat mensen denken dat het vanzelf weer over gaat, maar in sommige gevallen kan hielspoor leiden tot chronische pijn en ontstekingen. Neem flink wat rust om ervoor te zorgen dat hielspoor verdwijnt en schaf via plekken als footlogics.nl inlegzolen aan om herhaling van hielspoor in de toekomst te voorkomen.

Tenniselleboog

Een ander veelvoorkomend maar vaak genegeerd probleempje is de tenniselleboog. Overbelasting van de arm zorgt ervoor dat de pezen rond je elleboog ontstoken raken. Gelukkig kun je een hoop zelf doen om de klachten te verminderen. Begin eens met rustig aan te doen met de activiteiten die pijn uitlokken en neem eventueel wat ijs om de ontsteking te kalmeren. Als het echt niet beter wordt, is het misschien tijd om een fysiotherapeut op te zoeken.

Astma

Misschien denk je dat die terugkerende hoestbui gewoon een deel is van je leven of dat kortademigheid na een paar traptreden normaal is, maar soms is dit astma. Astma kan je dagelijkse activiteiten belemmeren zonder dat je het beseft. Als je vaak 's nachts hoest of je ademhaling niet lekker voelt, praat dan eens met je dokter. Er zijn eenvoudige testen die kunnen helpen bij de diagnose en er zijn tal van behandelingen die je kunnen helpen om makkelijker adem te halen.

Een gebroken teen

Een gebroken teen is zo'n akkefietje waardoor je je opeens super bewust wordt van elke millimeter van je voet. Rust nemen is de beste manier om te genezen. Geef die teen de tijd om weer aan elkaar te groeien. Comfortabele schoenen met genoeg ruimte voor de zwelling zijn je beste vrienden. En als de pijn te gek wordt, aarzel dan niet om een pijnstiller te nemen of met je dokter te overleggen voor wat extra hulp.

Hooikoorts

Hooikoorts is een beruchte allergische reactie op pollen die de lente soms verandert in een feestje waar je eigenlijk niet voor uitgenodigd was. Je ogen worden vaak waterig en je niest vaker dan ooit. Met simpele aanpassingen zoals de ramen dicht houden wanneer de pollen zijn hoogtepunt bereikt of het dragen van een zonnebril om je ogen te beschermen, kun je echter al een wereld van verschil maken. Verder helpt antihistaminica om de symptomen te verlichten.