Normal_pexels-gustavo-fring-3985354

Wanneer je te maken krijgt met ongewenste haargroei, dan kun je overwegen om dit te laten verwijderen in een laserkliniek. Met een laserbehandeling is ongewenste haargroei effectief te verwijderen, waarna je geniet van een gladde huid. Een laserbehandeling kan voor zowel mannen als vrouwen uitkomst bieden. Voor het verwijderen van haar worden geavanceerde apparatuur gebruikt, die verschillende soorten haartypen permanent kunnen verwijderen. Zo heb je geen last meer van haargroei op plekken die je liever glad en schoon ziet. Het kost vaak veel tijd en moeite om zelf haren te verwijderen, juist doordat het haar in verschillende tijdsperiodes groeit. Niet alle haren groeien op hetzelfde moment, waardoor één behandeling vaak niet voldoende is. Meerdere afspraken bij de laserkliniek Zwolle zal echter kunnen helpen bij het verwijderen van haar op hoofdhuid, gezicht, rug of benen.

Groei van haren op de huid

Over het gehele lichaam kan zich haargroei voordoen. Haar ontwikkelt zich op het gezicht, armen en benen, de rug, de borst, oksels en rond de schaamstreek. Zelfs handen, vingers en tenen kunnen haren vertonen, terwijl je dit hier liever niet ziet. Voor mannen en vrouwen wijkt het af wat wordt beschouwd als aanvaardbare haargroei. Toch willen veel mensen het overtollige haar verwijderen, zonder hier zelf nog veel omkijken naar te hebben. Zeker met naderende zomermaanden word je je vaak weer extra bewust van de noodzaak tot scheren, harsen of epileren. Verschillende producten en middelen worden uit de kast gehaald om ervoor te zorgen dat de huid weer glad en toonbaar is. Epileer- en scheermachines, scheermesjes en harssticks moeten ervoor zorgen dat alle haren zorgvuldig wordt verwijderd. Waarna het vaak na slechts enkele dagen reeds opnieuw herhaald kan worden.

Voorgoed verwijderen van haar

Een behandeling in laserkliniek Enschede zorgt ervoor dat het haar voorgoed wegblijft. Dit scheelt aanzienlijk in zorgen, tijd en aandacht, doordat je benen, rug of oksels altijd vrij blijven van haar. Een permanente laserbehandeling richt zich op de ontwikkeling en groei van nieuwe haar en vernietigt het haar vanaf de haarzakjes. Doordat de wortels wegbranden, zullen er geen nieuwe haren meer kunnen groeien. Na enkele behandelingen blijft het haar voorgoed weg en hoef je niet langer moeite te doen om haar te verwijderen. De huid blijft glad en vrij van haar, waardoor je je goed in eigen vel zult voelen zitten. Meerdere behandelingen zijn nodig om haren in verschillende groeifasen te laseren, waardoor uiteindelijk geen nieuwe haren meer opkomen. 

Nazorg na laserbehandeling

Voordat je begint aan een laserbehandeling, zal de procedure volledig met je worden besproken. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en begrijp je waarom meerdere behandelingen nodig zijn voor het blijvend uitblijven van haar. Vaak kun je meerdere gebieden tegelijkertijd behandelen en hiervoor een pakket kiezen. Zo bespaar je op kosten en heb je nergens meer last van ongewenste haargroei. Je zult je zekerder voelen en je geen zorgen meer hoeven maken over overtollige haargroei. Na de laserbehandeling is een goede verzorging van de huid van essentieel belang. Hiervoor zal advies worden geboden, zodat de huid tot rust komt en kan herstellen.