Normal_samenwerking_fusie_handen_schudden

De fusie van het TweeSteden ziekenhuis en het St.Elizabeth Ziekenhuis in Tilburg is formeel een feit. Woensdag ondertekenden de bestuurders van beide ziekenhuizen het akkoord tot een bestuurlijke fusie. Dit meldt Zorgvisie.

Beide organisaties werkten al ruim twee jaar toe naar de fusie. Eind vorig jaar ging de Nederlandse Mededingingsautoriteit akkoord met de fusieplannen. Er is een koepelorganisatie opgericht waarin de leden van de beide raden van bestuur zitting nemen. Ook komt er een gezamenlijke raad van toezicht. De medische staf, ondernemingsraad en cliëntenraad van beide ziekenhuizen denken nog na over de organisatievorm in de nieuwe structuur. Het bestuur verwacht met de fusie “zowel op medisch kwalitatief als op financieel gebied een positieve bijdrage aan de zorg in de regio te leveren.” Beide ziekenhuizen behouden de komende jaren hun huidige naam.
 
De poliklinische vestigingen van beide ziekenhuizen in Tilburg, Waalwijk en Oisterwijk blijven op alle locaties bestaan. Er komt wel een taakverdeling en centralisatie van de verpleegafdelingen van verschillende specialismen binnen de Tilburgse locaties. Dit zal het komende halfjaar gebeuren met de afdelingen neurologie en vaatchirurgie in het St. Elizabeth Ziekenhuis en met cardiologie en buikchirurgie in het TweeSteden ziekenhuis. Met de regionale ambulancediensten worden afspraken gemaakt over het vervoer van patiënten naar de afdelingen Spoedeisende Hulp. Daarnaast wordt de samenwerking rond de ouderenzorg en de oncologische zorg versterkt en geïntegreerd.
 
© Nationale Zorggids