Normal_de-allereerste-patient-in-het-nieuwe-st-antonius-ziekenhuis

Per ambulance werden vrijdag zes patiënten uit het St. Antonius Ziekenhuis Oudenrijn verhuisd naar het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht in Leidsche Rijn. De kleine groep werd met bloemen verwelkomd door bestuursvoorzitter Douwe Biesma. Dit meldt het St. Antonius Ziekenhuis.

De verhuizing van de zes patiënten is goed verlopen. Het bestuur heeft bewust gekozen voor een kleinschalige verhuizing van patiënten. De afgelopen weken werden al veel mensen opgenomen in het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Zo kon de groep die per ambulance overgebracht werd van de locatie in Oudenrijn naar het nieuwe ziekenhuis beperkt blijven.

Het nieuwe St. Antonius Ziekenhuis Utrecht aan de Soestwetering in Leidsche Rijn zal vanaf vandaag volledig in bedrijf zijn. De in totaal 22 poliklinieken gaan vandaag open en de eerste operaties staan al gepland. De locaties van het St. Antonius Ziekenhuis in Oudenrijn en Overvecht zijn nu definitief gesloten.

Joop Sloeserwij, de eerste patiënt die in het nieuwe ziekenhuis arriveerde, kreeg bij aankomst een bos bloemen uitgereikt van bestuursvoorzitter Douwe Biesma. Ook de overige patiënten werden met bloemen welkom  geheten. In de middag kregen de patiënten een uitgebreide lunch aan bed geserveerd en mochten zij hun eerste bezoek ontvangen.

© Nationale Zorggids