Normal_1483

Op woensdag 23 februari 2011 gaan studenten en docenten in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) met elkaar in debat over stellingen rondom het wetenschappelijk onderwijs. Het debat wordt georganiseerd door de MFLS, de Leidse studievereniging voor Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen.

In het debat zullen docenten en studenten van de studies Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen de degens kruisen aan de hand van een viertal provocerende stellingen. Toehoorders nemen actief deel aan de discussies, onder andere door het gebruik van stemkastjes. Het debat zal gehouden worden in de stijl van het Lagerhuis, met per stelling twee opponenten die elkaar en het publiek uitdagen tot een levendig debat.

Dit jaar staat het debat onder leiding van prof. dr. Pieter Hiemstra, voorzitter van de Opleidingscommissie Biomedische Wetenschappen. De docenten die het debat aangaan met studenten zijn onder andere prof. dr. George Maat van de afdeling Anatomie en prof. dr. Onno Buruma, oud-voorzitter van de Raad van Bestuur van het LUMC. Ook Sylvia Vink, onderwijskundige en lid van de Task Force Curriculumherziening Geneeskunde, en Harmen Joustra, coördinator van het Science Based Business cursusprogramma voor bètastudenten zullen een stelling verdedigen.

Aan het einde van het debat zal de voorzitter van de jury, decaan prof. dr. Eduard Klasen, een prijs uitreiken aan de best debatterende student en docent.