Normal_10363

ROTTERDAM - Uit berichtgeving van de NOS blijkt dat het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam vorig jaar een miljoenenverlies heeft geleden. Dat is vooral te wijten aan de klebsiella-bacterie. Mensen meden het ziekenhuis uit angst voor besmetting. Daarnaast was de bestrijding van de bacterie niet goedkoop.

Arnoud Weermeijer, interim bestuurder van het Maasstad Ziekenhuis, bevestigt dat het ziekenhuis vorig jaar erg veel problemen had vanwege de klebsiella-bacterie.

"We kregen te maken met een flinke omzetdaling en de kosten voor het oplossen van het probleem. Het ziekenhuis is vorig jaar ook verhuisd en hield er al rekening mee dat daardoor de omzet iets zou terugvallen", aldus Weermeijer.

In totaal is er ongeveer zeven miljoen euro gespendeerd aan het bestrijden van de klebsiella- bacterie. Dat geld werd onder andere besteed aan interim managers en medisch onderzoek.

Het nabijgelegen Ikazia Ziekenhuis heeft afgelopen jaar ongeveer 8 procent meer patiënten behandeld. Volgens het ziekenhuis komt dat door de uitbraak van de klebsiella-bacterie en de verhuizing van het Maasstad Ziekenhuis.

© Nationale Zorggids / Henk Zuidema