Normal_4926

ZOETERMEER - Met jaarlijks ruim 850 miljoen euro extra zullen er twaalf duizend zorgwerknemers extra worden aangesteld. Wordt er wel rekening gehouden met het banenverlies door de bezuinigingen die de overheid doorvoert?

Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten van Volksgezondheid heeft eerder deze week met veldpartijen in de zorg afspraken gemaakt om te investeren in zorgpersoneel voor langdurige zorg.

Samenhang
"Dat is mooi", zegt Elise Merlijn, bestuurder Zorg bij Abvakabo FNV. Ze vraagt zich wel af of er brancheoverstijgend is gekeken naar de problemen die zich nu voordoen in de GGZ. Daar verliezen door de bezuinigingen 5000 tot 7000 werknemers hun baan. Merlijn: "Er moet een samenhang zijn met het getekende convenant van 850 miljoen van Veldhuizen van Zanten. Uit onderzoek weten we hoe belangrijk werkzekerheid is in de zorg. Tevens stellen we vragen of er wel voldoende gekeken wordt naar de kwaliteit van werknemers. Voldoen de nieuw aangestelde werknemers aan de gestelde eisen, zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft"

Overleg met sociale partners zou kunnen leiden tot oplossingen en meer borging van afspraken die kunnen steunen op draagvlak bij de huidige zorgwerkers.