Normal_5364

ZWOLLE - Hulpverleners in de jeugdzorg in Overijssel zetten zich soms dag en nacht in om jongeren in hun kracht te zetten. De provincie Overijssel en de Overijsselse instellingen voor jeugdzorg zijn op zoek naar die hulpverlener die het verschil maakt.

Dat is de hulpverlener die net dat extra stapje zet, een bijzonder project in gang heeft gezet of zich op een andere manier onderscheidt. Die hulpverlener komt in aanmerking voor de titel: de Held van de Jeugdzorg 2011.

Nomineren
Alle jongeren (en hun ouders) in de jeugdzorg kunnen een hulpverlener nomineren als Held van de Jeugdzorg. De hulpverlener kan een pedagoog zijn, een begeleider, een pleegouder of een andere hulpverlener, die een extra pluim verdient vanwege een bijzondere inzet.

Jury
De nominatie sluit op 1 november 2011. Daarna kiest de jury de winnaar en volgt de benoeming tot Held van de Jeugdzorg 2011. De jury wordt gevormd door een jongere, een (pleeg)ouder, een directeur van een jeugdzorginstelling en gedeputeerde Bert Boerman (Ruimte, Water en Jeugdzorg). De winnaar wordt eind november bekend gemaakt.

Cheque van 2.500 euro
De Held van de Jeugdzorg wordt in het zonnetje gezet en ontvangt een cheque van 2.500 euro, te besteden aan een goed doel in de jeugdzorg. Daarnaast ontvangt de winnaar een theaterarrangement voor twee personen. Nomineren kan tot 1 november 2011, via www.heldvandejeugdzorg.nl.

© Nationale Zorggids