Normal_6728

UTRECHT - Begin november organiseerden KNMG en NPHF de conferentie Prikkels in Preventie; een bijeenkomst over effectieve preventie en prikkels om het beleid aan te scherpen. Aan het einde van de dag lagen er negen (aanzetten tot) roadmaps met prikkels voor verschillende doelgroepen.

"Formuleer concrete prikkels die leiden tot een effectief preventiebeleid", dat was de opdracht aan de deelnemers van conferentie die de KNMG en de Nederlandse Public Health Federatie (NPHF) op 1 november 2011 organiseerden.

De conferentie Prikkels in Preventie was bedoeld voor deskundigen binnen én buiten de zorg. Want effectieve preventie is niet alleen een zaak van burgers, artsen en gezondheidswerkers. Ook andere sectoren kunnen een bijdrage leveren.

Workshops
Na een algemene inleiding van Paul Schnabel gingen de deelnemers in workshops aan de slag met de opdracht. Elke workshop richtte zich op een andere doelgroep. Het eindresultaat waren negen (aanzetten tot) roadmaps met prikkels gericht op zorgverzekeraars, het onderwijs, zorgprofessionals, overheid, burgers, het bedrijfsleven, de bouwsector, ouderen en werkgevers.

Vervolg
Volgens de aanwezigen kan een deel van de prikkels na concrete uitwerking, geïmplementeerd worden. De KNMG en NPHF zijn hiervoor vanzelfsprekend niet altijd de meest aangewezen partijen. Wel voelen zij zich verantwoordelijk voor de follow-up en ze gaan in 2012 samen verder op de ingeslagen weg.