Normal_6732

LEUVEN - Twee studenten van de Katholieke Universiteit Leuven hebben het leven gered van de 21-jarige Maarten Janse, die tijdens een voetbalwedstrijd tussen studenten psychologie en een team van de opleiding lichamelijke opvoeding een hartinfarct kreeg. Dat meldt de Gazet van Antwerpen.

Toontje Kunnen en Neel Frans zagen hoe Maarten in elkaar zakte en vermoedden eerst nog dat het ging om een epileptische aanval. Toen ze echter geen hartslag meer voelden, besloten ze direct over te gaan tot reanimatie, zoals de studenten dat geleerd hadden in het tweede jaar van hun studie.

"Ik lachte eerst nog en zei: ‘sta toch op'. Maar Maarten bleef roerloos liggen", aldus Neel. Tien minuten lang pasten Toontje en Neel mond-op-mondbeademing en hartmassage toe, daarna namen de toegesnelde ambulancebroeders het over.

Maarten kan zich van het voorval niets meer herinneren, maar maakt het naar omstandigheden goed. Toontje en Neel zullen na de examens in Leuven in het zonnetje gezet worden voor hun heldendaad.

© Nationale Zorggids