Normal_11151

UTRECHT - De sluiting van de apotheek De Fonteijn in Culemborg van apotheekketen Medsen is voor FNV Bondgenoten een bewijs dat de apothekers ‘de weg kwijt zijn', zo meldt de vakbond op haar website.

De apotheek werd afgelopen vrijdag door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gesloten vanwege onder meer een gebrekkige controle op recepten.

Dit geldt vooral voor de ketenapotheken, Mediq, BENU, Medsen en Alliance. De onderhandelingen over onder meer de cao's en het bedrijfsfonds verlopen volgens de vakbond de laatste maanden zeer stroef.

De werkgevers in de apotheekbranche zeggen dat het moeilijk is tot een overeenstemming te komen door het beleid van de zorgverzekeraars. Dat beleid is gericht op kostenbeperking van de farmaceutische zorg. Dit legt volgens hen een grote druk op de apothekers en hun medewerkers.

Deze ‘enorme' stijging van de werkdruk heeft er vervolgens toe geleid dat de Inspectie tot sluiting van de apotheek in Culemborg is overgegaan. FNV Bondgenoten ziet deze sluiting als het ‘topje van de ijsberg' en vermoedt dat er ‘paniek´ onder de werkgevers is uitgebroken.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz