Normal_11686

UTRECHT - De zaak tegen een voortvluchtige arts uit Florida die ervan wordt beschuldigd voor een farmaceutisch bedrijf duizenden recepten te hebben uitgeschreven, zonder dat hij de patiënten had gezien, wordt geseponeerd omdat er teveel bewijsmateriaaal is, zo meldt Medisch Contact.

De arts zou in 2003 en 2004 zonder dat hij van tevoren met patiënten contact had gehad recepten hebben uitgeschreven. De arts vluchtte naar zijn geboorteland Panama. Sindsdien weigert het land hem aan Amerika over te dragen.

De Drug Enforcement Administration (DEA), een Amerikaanse overheidsorganisatie, gaf opdracht tot het seponeren omdat het bewijsmateriaal tegen de arts inmiddels 5 procent (dat is twee terabyte) van de gehele serverruimte van de DEA inneemt. Verder zijn er nog eens honderd dozen met in totaal 440.000 documenten en tientallen computers nodig ter ondersteuning van de ‘bewijslast'.

Volgens critici had de zaak echter gewoon door kunnen gaan als er voor slechts honderd dollar voor twee terabyte aan geheugen was gekocht.

© Nationale Zorggids / Martijn Keitz