Normal_11687

UTRECHT (Novum) - Een huisarts uit Utrecht moet van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) per direct zijn werkzaamheden als arts neerleggen. Dat meldt de IGZ donderdag. De huisarts was al eerder op de vingers getikt en had beloofd zich uit te schrijven uit de officiële registers, maar weigert dit nu toch te doen.

Tijdens inspectiebezoeken is volgens de IGZ gebleken dat de huisarts onder meer steken liet vallen bij infectiepreventie. Ook had hij geen dokterstas met inhoud volgens de richtlijnen bij zich, was de medicatiebewaking onvoldoende gewaarborgd, was zijn bereik- en beschikbaarheid tijdens kantooruren onvoorspelbaar en was het voor patiënten onduidelijk waar zij buiten kantooruren terechtkonden.

Vorige week vrijdag verklaarde de huisarts zijn activiteiten als arts per direct te staken, zijn praktijk te sluiten en zich uit de officiële registers te laten schrijven, waardoor hij de titel arts niet meer mag voeren. Hij bleek echter toch weer aan de slag te zijn gegaan. De inspectie heeft hem daarom besloten te bevelen zijn werkzaamheden te stoppen, totdat de kwestie voor een rechter is gebracht.