Logo_logo-cura-clinics

De vermelding staat er inmiddels niet meer op, maar tot vorige week was op de website van ggz-instelling Cura Clinics (voorheen Vitalis) te lezen dat psychiater Glenn Helberg er werkzaam zou zijn. Volgens Cura Clinics voerde hij in Spanje werkzaamheden uit als regiebehandelaar. De psychiater laat echter weten dat hij nooit met de instelling in zee is gegaan. Dat meldt de Volkskrant. 

Commercieel directeur Niels Schellen van Cura Clinics zegt dat Helberg er werkte toen de organisatie werd opgezet. “Hij heeft zich echter later wegens privéomstandigheden moeten terugtrekken”, zegt Schellen. Helbergs’ naam stond per abuis nog op de website, maar die is vorige week per direct verwijderd. De psychiater zit aankomende zondag bij het televisieprogramma Zomergasten aan tafel.

Cura Clinics is de afgelopen maanden volop in het nieuws geweest. De ggz-organisatie wilde onverzekerde activiteiten als yoga, massage, alternatieve therapie en personal training via een U-bocht declareren bij de zorgverzekering. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) aangifte gedaan van valsheid in geschrifte of oplichting. Nieuwssite Skipr vermoedt dat het om Cura Clinics gaat.

Door: Redactie Nationale Zorggids