Normal_geld__euro

Een arts die in 2014 onterecht is ontslagen door het Amphia Ziekenhuis, krijgt 800.000 euro aan gemiste salarissen en pensioen terug. Het gerechtshof heeft in hoger beroep besloten dat het ziekenhuis de geleden schade moet compenseren en de proceskosten van de zaak moet betalen. Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

Het was al langere tijd onrustig rondom het functioneren van de arts, een cardio-thoraal chirurg. Collega’s merkten opvallend veel problemen op bij patiënten die hij opereerde en in 2012 liep hij boos het ziekenhuis uit terwijl een patiënt onder narcose op hem lag te wachten. Hoewel hij wel terugkwam, kon hij de operatie niet meer uitvoeren.

De arts werkte in een maatschap. Deze liet het functioneren van de man onderzoeken, waaruit bleek dat hij geregeld risicovolle operaties uitvoerde. Het handelen van de man zelf bracht echter geen zorgen teweeg. Het Amphia Ziekenhuis, waarbinnen de maatschap werkte, ontsloeg de arts in 2014. Het ziekenhuis meende dat hij niet goed functioneerde, maar dat is nooit aangetoond. Het ziekenhuis zat fout en daarom moet het de arts 8 ton uitbetalen, aldus het gerechtshof. 

Door: Redactie Nationale Zorggids