Normal_normal_justitie__rechtbank

De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) stelt een speciaal fonds beschikbaar om de verpleeghuisarts te ondersteunen die momenteel middelpunt is van een rechtszaak over euthanasie. Drie jaar geleden verleende de arts euthanasie aan een dementerende patiënte. Maandag eiste het Openbaar Ministerie (OM) geen straf, maar het wil wel dat de rechter uitspreekt dat zij een moord heeft begaan. Dit meldt NVVE. 

Moord is een afschuwelijke term, vindt de NVVE die vreest dat met het noemen van dat woord veel onheil is aangericht en artsen nog terughoudender zullen worden waar het gaat om euthanasie bij dementie. Leden en niet-leden hebben zich de afgelopen dagen bij de NVVE gemeld om hun verontwaardiging over de zaak uit te spreken. Velen vragen of zij de arts financieel kunnen steunen, aldus de vereniging. 

Rekeningnummer voor donaties

Daartoe heeft de NVVE al enige tijd geleden stappen ondernomen, maar om aan de wens tegemoet te komen is nu een rekeningnummer beschikbaar. Onder vermelding van Euthanasie is geen moord kunnen mensen een bedrag overmaken. Ook kan er via de site van de NVVE gedoneerd worden.

Door: Nationale Zorggids