Normal_rss_entry-358763

Naar schatting 240.000 mensen die eerder in de zorg of de welzijnssector werkten zouden er "misschien" wel weer aan de slag willen als de voorwaarden beter zouden zijn en het werk passender. Het komt globaal neer op een kwart van alle vertrekkers. Dat concludeert Pensioenfonds Zorg en Welzijn op basis van een representatieve steekproef van ruim 2.800 ex-medewerkers van 18 tot en met 67 jaar. Bij ex-medewerkers van boven de vijftig is er minder animo dan onder degenen die jonger zijn.

Uit de antwoorden bleek het fonds dat een goed salaris, goede secundaire voorwaarden en ruimte in de budgetten om goede zorg te kunnen bieden belangrijke redenen zijn om wel terug te keren. Ook een goede werksfeer telt mee.

Verschillende redenen voor vertrek

Het fonds zag verschillende redenen voor vertrek uit de zorgsector. Behalve de inhoud van het werk speelden management, werkdruk en privézaken vaak een rol. "Andere redenen waren bijvoorbeeld financiële vooruitgang elders, ongunstige werktijden en een slechte werksfeer".

"De uitkomsten van dit onderzoek zijn een belangrijk signaal voor werkgevers die hun medewerkers met lede ogen hebben zien vertrekken. Door goed te luisteren naar hun wensen, is een deel van de vertrekkers mogelijk in voor een terugkeer", schrijft het fonds op de eigen website.

Door: ANP