Man die verpleegkundige betastte en in haar bijzijn masturbeerde krijgt taakstraf

De 30-jarige man die in mei 2022 een verpleegkundige van een ggz-kliniek in Zwolle betastte tijdens een routine bloeddrukmeting en daarna startte met masturberen, krijgt een taakstraf van 60 uur opgelegd. Hij is de verpleegkundige ook een schadevergoeding van 1.500 euro verschuldigd. Dit meldt RTV Oost. 

Op de dag van de bloeddrukmeting kwam de verpleegkundige de kamer van de man binnen. Meteen toen hij uit bed stapte, begon hij haar borsten en billen aan te raken. Daarna deed hij zijn broek uit en begon hij met masturberen. De verpleegkundige raakte in paniek en werd emotioneel, laat een getuige weten. De man heeft de aanrakingen bekend, maar ontkent in het bijzijn van de vrouw te hebben gemasturbeerd.

Inbreuk op lichamelijke integriteit

De man is veroordeeld voor aanranding en schennis van de eerbaarheid. Hij heeft een inbreuk gemaakt op de lichamelijke integriteit van de verpleegkundige en liet zich enkel leiden door zijn eigen drang. “Feiten zoals deze roepen in de  samenleving ook gevoelens van onveiligheid op”, aldus de rechtbank.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky