Normal_top-view-hands-or-doctor-checking-watch-in-hospit-2023-11-27-05-18-38-utc__1_

Al zeven jaar is praktijkhouder Nanja Danhof van huisartsenpraktijk Kanaleneiland in Utrecht op zoek naar een nieuwe ruimte, maar ze kan geen geschikte plek vinden. Over twee jaar moet ze haar pand verlaten, omdat er op die plek appartementen worden gebouwd. Het grootste probleem: de kosten. Voor hun huidige pand zijn deze betaalbaar, maar in iedere nieuwe locatie verdubbelen de kosten. Dit meldt EenVandaag.

In de praktijk werken tien huisartsen, fysiotherapeuten, Cesar-therapeuten en logopedisten die 9.000 patiënten helpen. De praktijk is sinds 2016 flink aan het groeien en om echt te kunnen uitbreiden is een nieuwe praktijkruimte nodig. Daar komt nu dus ook bij dat er appartementen worden gebouwd op de huidige locatie. De kosten zullen straks flink omhoog gaan.

Communitycentrum

Inmiddels is er met mensen uit de wijk een droomplan opgesteld, waarin de praktijk met heel veel andere zorgverleners in een groot communitycentrum komt te zitten. “We denken ook dat er plek is en dat er gebouwen zijn hier in de wijk waarin dat zou kunnen”, zegt Danhof. Maar tot nu toe zijn er geen deuren geopend. Er is contact geweest met de gemeente en met de zorgverzekeraar, maar nog steeds is er geen ruimte. Danhof en hulpverleners in de wijk hebben nu nog de energie, maar als er dit jaar geen vooruitgang wordt geboekt “dan is mijn fut wel weg”.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky