Vanaf 1 april geen huisarts meer voor inwoners Hansweert en Schore

Huisartsenpraktijk Zorg op Zak sluit de praktijk in Hansweert. Inwoners van dit dorp en Schore verliezen hun huisarts en moeten dus een stukje verder rijden voor deze eerstelijnszorg. De reden van de sluiting is dat er geen overnamekandidaat voor de praktijk is gevonden. Dit meldt BN de Stem. 

De zorg van Zorg op Zak wordt gecentraliseerd op drie locaties: in ’s-Gravenpolder, Ovezande en ’s-Heerenhoek. Voor de praktijk in Hansweert moest dus een overname plaatsvinden om de huisartsenzorg in het dorp te kunnen voorzetten. Helaas is er geen opvolger gevonden en moet de locatie dicht. Vanaf 1 april moeten inwoners van Hansweert en Schore naar een huisarts op één van de andere drie locaties die een stukje verder weg liggen.

Praktijk Hansweert telefonisch bereikbaar

De praktijk in Hansweert is nog wel telefonisch te bereiken. Een doktersassistente zal dan een afspraak voor ze inplannen op  een van de open locaties. De praktijkondersteuner en prikdienst zijn nog tot eind 2024 in Hansweert aanwezig voor spreekuren. Ook kunnen inwoners hun medicijnen er gewoon blijven ophalen.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky