Regionale bijeenkomsten VWS over agressie tegen zorgpersoneel

Het ministerie van Volksgezondheid organiseert vanaf 22 april 2024 tien regionale bijeenkomsten over agressie tegen zorgpersoneel en het belang van aangifte doen. Agressie tegen medewerkers in zorg en welzijn komt nog steeds heel vaak voor en aangifte doen is een van de belangrijkste signalen om af te geven voor de dader en medewerker zelf. Dit meldt Rijksoverheid.

De bijeenkomsten moeten de aangiftebereidheid onder zorgpersoneel vergroten. Medewerkers uit zorg- en welzijnsorganisaties die zich hiermee bezighouden binnen hun organisatie, worden aangespoord deze bijeenkomsten bij te wonen. Werkgevers zijn van groot belang om agressie te voorkomen, normen te stellen en bij het doen van aangifte.

Best practice

Experts van de politie en het Openbaar Ministerie (OM) delen informatie en tips over het doen van aangifte als zorgmedewerkers met agressie te maken krijgen. Ook worden goede voorbeelden gedeeld en komt een best practice aan bod over een succesvolle aanpak voor het melden van incidenten en het doen van aangifte.

De eerste bijeenkomst heeft inmiddels al plaatsgevonden in de regio Limburg. Wil je weten wanneer de volgende Regionale bijeenkomst Agressie en Aangifte Zorg & Welzijn is. Kijk dan hier en meld je aan.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky