Speciaal bedje voor huilbaby’s op afdeling neonatologie St. Antonius

Het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht gaat een speciaal bedje gebruiken voor huilbaby’s op de afdeling neonatologie. Het 1.500 euro kostende SNOO-bed helpt premature baby’s tot rust komen. Dit meldt LINDA.. 

Baby’s die veel huilen, bijvoorbeeld na een heftige bevalling of door een vroeggeboorte, kunnen op de afdeling neonatologie van het St. Antonius Ziekenhuis gewiegd en gesust worden in het nieuwe bed. Deze geeft ook een gekleurde ruis af, waardoor ze zich in de baarmoeder wanen. “Kinderen die nog niet volledig rijp zijn, kunnen onrustig worden van stil in een bedje liggen, want ze kunnen zichzelf niet begrenzen en troosten.

Minder stress en minder werkonderbrekingen

In de Verenigde Staten wordt het SNOO-bed al langer gebruikt en daar is medisch personeel er zeer over te spreken. Niet alleen ervaren ze minder stress, maar zijn er ook minder werkonderbrekingen. Het bedje levert bovendien per dienst een flinke tijdsbesparing op, meldt zorgpersoneel uit Amerika. En natuurlijk heeft het ook flink wat voordelen voor ouders, die hun kindje zienderogen rustiger zien worden.

Niet alleen te vroeg geboren kindjes kunnen soms veel huilen, ook  à terme geboren kindjes kunnen dat. Wij spraken daarover met kinderarts Ineke de Kruijff van het St. Antonius Ziekenhuis. Zij richtte de unieke ABC-poli op die als doel heeft om betrouwbare informatie te verspreiden over ‘huilbaby’s en om taboes te doorbreken: 

Kinderarts Ineke de Kruijff: ‘Onze ABC-poli werkt samen met influencer om betrouwbare informatie te verspreiden’ 

Kinderarts Ineke de Kruijff: ‘Op de ABC-poli halen we de medische angel bij huilbaby’s eruit’ 

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky