Oostvaarderskliniek ontslaat weer therapeut om relatie met patiënt

De Oostvaarderskliniek in Almere heeft wederom een therapeut moeten ontslaan vanwege een intieme relatie met een patiënt. Vermoedens van een niet enkel professionele relatie tussen de medewerker en patiënt waren er al een tijdje en onderzoek heeft dit bevestigd. Dit meldt de Telegraaf. 

Zo’n twee maanden geleden moest de Oostvaarderskliniek, een tbs-kliniek in Almere, al een sociotherapeut wegsturen vanwege een relatie met een patiënt. Dit is dus de tweede keer in korte tijd dat een zorgverlener een professionele grens heeft overschreden. Niet-professionele relaties tussen personeel en patiënten zijn simpelweg niet toegestaan en dat wordt volgens de Dienst Justitiële Inrichten (DJI) ook breed uitgedragen bij forensisch psychiatrische centra. Ontslag op staande voet is dan een logisch gevolg.

Schadelijk

“Niet-professionele relaties tussen medewerkers en patiënten zijn schadelijk voor patiënten, die van ons afhankelijk zijn. En ook voor de collega’s die hun werk wel elke dag integer uitvoeren”, aldus directeur Elles Tillema-van Loo van de Oostvaarderskliniek.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky