cz

GRONINGEN (Novum) - Ook zorgverzekeraar CZ verlaagt de maandpremie voor de basisverzekering. De premies voor aanvullende verzekeringen blijven gelijk, meldt de verzekeraar donderdag. De maandpremie wordt met 2,20 euro verlaagd en komt hierdoor uit op 105,60 euro.

Eerder kondigde zorgverzekeraar Menzis aan de maandpremie met vijftig cent te verlagen naar 106 euro. Verzekeraar IZZ verlaagt de basispremie met 1,50 euro naar 98,90 euro per maand. Zorgverzekeraar DSW blijft volgend jaar op 102,50 euro per maand zitten.

CZ introduceert daarnaast ook een goedkopere verzekering, van 101,90 euro per maand. Bij deze verzekering verloopt alle communicatie via internet. Ook krijgen de verzekerden alleen zorg vergoed van zorgverleners waar een contract mee is gesloten. Als geen contract is gesloten, wordt slechts de helft vergoed. Verder geldt een eigen risico van vijfhonderd euro.

Uit de Prinsjesdagstukken bleek in september nog dat minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) een stijging van de basispremie verwacht. Dat bij CZ toch sprake is van een daling, zou mogelijk zijn doordat het wettelijke eigen risico volgend jaar wordt verhoogd van 220 naar 350 euro en door een scherp inkoopbeleid.