Normal_zwemmen_zwembad_schoolzwemmen

ENSCHEDE - Menzis heeft in een samenwerkingsovereenkomst met de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) gezegd een actieve bijdrage te willen leveren aan de gehandicaptenzwemsport. Dat meldt de website van de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie.

Menzis werkte al samen met de zwembond en geeft met de nieuwe overeenkomst het startschot voor het Masterplan Gehandicaptenzwemmen. Dit is een meerjarenplan van de KNZB, waarin zij de ontwikkeling van de gehandicaptenzwemsport een prominente plek geeft. Daarnaast werkt ook de Johan Cruijff Foundation mee aan dit masterplan.

"Menzis is een betrokken sponsor met oog voor gehandicapte zwemmers", aldus algemeen directeur van de KNZB Jan Kossen. Hij zei dit tijdens de ondertekening van de samenwerking. Roger van Boxtel, voorzitter van de Raad van Bestuur Menzis, noemde het vanzelfsprekend dat de verzekeraar een bijdrage levert aan zwemsport voor kinderen met een beperking. "Wij zijn al langer op verschillende manieren nadrukkelijk betrokken bij de gehandicaptensport in Nederland", aldus van Boxtel.

© Nationale Zorggids / Ype van Woersem