Normal_20210922ah40420

Supermarktketen Albert Heijn en zorgverzekeraar VGZ gaan zich samen inzetten om Nederland gezonder te maken. De ambities van beide partijen sluiten naadloos op elkaar aan: VGZ werkt aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen, en Albert Heijn wil Samen beter eten bereikbaar maken voor iedereen. De eerste samenwerking vindt plaats in de Mijn Leefstijlcoach-app van Albert Heijn. Dit meldt VGZ. 

De gratis Mijn Leefstijlcoach app helpt deelnemers op een positieve manier om beter te eten, meer te bewegen, goed te ontspannen en lekkerder te slapen. De app biedt talloze gezondheidschallenges met tips, video’s en beweeg-, voeding- en meditatieschema’s. Zo is een gezonde leefstijlverandering in kleine, haalbare stappen voor iedereen bereikbaar. VGZ voegt aanvullende leefstijlcoaching, nieuwe challenges en inspirerende webinars toe aan de app.

Mijn Leefstijlcoach

De app is ontwikkeld met verschillende experts van onder andere FoodFirst en Etos, en met artsen, koks, diëtisten, sportcoaches en gedragswetenschappers. Omdat iedereen anders in elkaar zit en andere doelen en voorkeuren heeft, krijgen deelnemers na een korte intake advies, challenges en schema’s op maat. De app laat zien hoe leuk, lekker en gemakkelijk gezond leven kan zijn. De Mijn Leefstijl coach app wordt aangeboden in de service store van de VGZ-app en in de Apple Store of Google Play Store.

Dagelijkse tips en inspiratie

Een belangrijk onderdeel van de app zijn motiverende uitdagingen op het gebied van eten, slapen, bewegen en ontspannen. Een uitdaging of challenge is een kort veranderprogramma waarbij gebruikers tijdens een afgebakende periode werken aan een bepaald doel. VGZ voegt hier specifieke challenges aan toe die inspelen op de behoeften van haar leden zoals zoutarm eten. Experts helpen oude gewoonten te doorbreken, bieden hulp met de keuze voor gezondere alternatieven en geven tips om het daarna zelf vol te houden. Lukt het even niet of heb je aanvullende vragen? Dan biedt VGZ aanvullende coaching aan zoals het stellen van je persoonlijke vraag aan een expert. In de app ontvangen gebruikers iedere dag tips, inspiratievideo’s, achtergrondartikelen, receptsuggesties en workouts.

Door: Nationale Zorggids
Afbeelding: Albert Heijn