‘Maak geen overhaaste beslissingen bij keuze voor zorgverzekeraar’

Het overstapseizoen is begonnen. Tot het einde van dit jaar kunnen verzekerden beslissen of ze bij hun huidige zorgverzekering willen blijven of overstappen. Overstappen kan diverse voordelen opleveren, ook financieel. Maar de Consumentenbond roept op geen overhaaste beslissingen te nemen. De zorgcontractering is nog lang niet rond en vooral als het gaat om wijkverpleging en geestelijke gezondheidszorg is het verstandig om de onderhandelingen nog even af te wachten. Dit meldt RTL Nieuws. 

Vergelijkingssite Independer maakt zich geen zorgen over de afspraken tussen ziekenhuizen en zorgverzekeraars, want dat is tot nu toe altijd goed gekomen. Consumenten moeten wel alert zijn op de afspraken die al dan niet worden gemaakt met ggz-aanbieders, fysiotherapeuten en diëtisten. Ook voor verzekerden die denken bij hun huidige verzekering te blijven is het verstandig hierop te letten, omdat vergoeding dit jaar niet betekent dat er volgend jaar ook vergoeding is.

Aanvullende zorgverzekeringen

De Consumentenbond raadt iedereen aan om goed na te denken over de zorgbehoefte. Ouders die dit jaar een baby hebben gekregen en daarvoor een aanvullende kraamzorgverzekering hebben, hebben die in 2024 niet meer nodig. Ouders met oudere kinderen die mogelijk een beugel nodig hebben, doen er goed aan om aanvullende verzekeringen hiervan alvast te onderzoeken. En neem daar de tijd voor, adviseert de bond. In zeven weken kan er nog veel gebeuren en kunnen er nog diverse contracten gesloten worden.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky