Zilveren Kruis en Buurtdokters bekrachtigen samenwerking

De komende jaren zetten zorgverzekeraar Zilveren Kruis en Buurtdokters zich in voor toekomstbestendige en persoonlijke huisartsenzorg. Het doel is om elke inwoner van Nederland te voorzien van een vaste huisarts. Belangrijk, omdat dit de gezondheid van mensen verbetert en het zorggebruik verlaagt. Dit meldt Zilveren Kruis. 

Het aantal praktijkhoudende huisartsen in Nederland is de afgelopen jaren flink afgenomen. Door intensief te samenwerken, willen Buurtdokters en Zilveren Kruis het imago van praktijkhouderschap verbeteren. Hoe? Door meer huisartsen enthousiast te maken om als praktijkhouder aan de slag te gaan. Buurtdokters heeft al achttien praktijk bij zich aangesloten. De organisatie zorgt ervoor dat het organisatorisch en financieel aantrekkelijk blijft om een huisartsenpraktijk te houden. Buurtdokters is er voor de bedrijfsmatige kant, maar coacht alle medewerkers ook. De medische eindverantwoordelijke is en blijft de huisarts.

Tekort aan praktijkhoudende huisartsen oplossen

“Buurtdokters stelt aangesloten huisartsen in staat meer tijd beschikbaar te maken voor de patiënt die dit nodig heeft. Daarmee draagt Buurtdokters bij aan een persoonlijke en toegankelijke huisartsenzorg, maar óók aan het oplossen van het tekort aan praktijkhoudende huisartsen”, vertelt Raheel Raisi van Zilveren Kruis over de samenwerking.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky