Huishoudens ontvangen brief over mogelijk recht op zorgtoeslag 2023

Toeslagen zijn voor veel mensen onmisbaar om iedere maand de rekeningen te kunnen betalen, maar niet iedereen weet even goed of ze er recht op hebben. Dienst Toeslagen stuurt deze week daarom een brief naar 150.000 huishoudens om hen te wijzen op het mogelijke recht op zorgtoeslag over 2023. Dit meldt Rijksoverheid.

Ongeveer 10 procent van de Nederlanders vraagt geen zorgtoeslag aan, terwijl ze hier wel recht op hebben. Een groep huishoudens die mogelijk recht heeft op zorgtoeslag over 2023 krijgt daarom een attenderingsbrief van de Dienst Toeslagen. Daarin legt de dienst uit hoe mensen hun recht op zorgtoeslag kunnen controleren en hoe ze deze – met terugwerkende kracht – kunnen aanvragen.

Online regelen

Toeslagen kunnen online worden aangevraagd via Mijn toeslagen. Voor mensen die moeite hebben met online zaken regelen, kunnen ondersteuning krijgen bij balies, steunpunten en Toeslagenservicepunten. De Dienst Toeslagen benadert ook actief mensen die mogelijk recht hebben op toeslagen, dan gaat het naast zorgtoeslag ook om huurtoeslag of kindgebonden budget, bijvoorbeeld bij de aanvraag van een WW-uitkering.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky