Normal_geld__pennen__contract__afspraak

De Franse Orpea groep (Orpea Nederland) heeft Zorggroep ’t Zicht overgenomen. Hiermee is het eigenaar van acht zorginstellingen in Nederland. ’t Zicht heeft een zorg-, woon-, leer- en werkaanbod voor mensen met een verstandelijke beperking, psychiatrische aandoening of autisme. Dit meldt Skipr. 

De overname moet niet leiden tot een grootschaligere opzet dan nu. Dat Orpea een grote organisatie is, betekent voor ’t Zicht dat het kan inzetten op doorontwikkeling. Mede ingegeven door de overname, zal het intensiever samenwerken met Woonzorgnet (dat eerder is overgenomen door Orpea).

Ander bestuur

Het aanbod voor de doelgroepen blijft gelijk, maar het bestuur verandert. De oprichters nemen een stapje terug en hun werkzaamheden worden overgenomen door Bas Steenbergen, die ook bestuurder is bij Woonzorgnet. De operationeel directeur en het managementteam blijven zitten.

Naast ’t Zicht, is Orpea Nederland ook eigenaar van Woonzorgnet, Allerzorg, Bloemendael, Compartijn, Dagelijks Leven, Van Hollant en Wonen bij September.

Door: Nationale Zorggids