2,5 cel geëist tegen oud-medewerker Daelzicht die bewoonster misbruikte

Voor het seksueel misbruiken van een vrouw die door een mentale beperking niet kan praten of lopen, heeft een voormalig medewerker van Daelzicht 2,5 jaar cel, waarvan tien maanden voorwaardelijk, tegen zich horen eisen. Dit meldt Omroep Peel & Maas.

Verdachte Huub D. was een bekende bij Daelzicht. Hij werkte er al 40 jaar en had naam gemaakt als vrijwilliger én leidinggevende. Mensen respecteerden hem, maar sinds het incident op 11 oktober 2023 is dat verleden tijd. Op die bewuste dag ging hij wandelen met een bewoonster van Daelzicht in Koningslust, die niet kan praten of lopen en het mentale niveau van een baby van zes maanden heeft.

Geheugenverlies

Hij was met de vrouw naar een afgelegen paardenstal gewandeld en misbruikte haar daar. Een medewerker betrapte D. en maakte een melding. Een paar dagen later werd hij aangehouden en gisteren stond hij voor de rechter. Hij stelt aan geheugenverlies te lijden en zijn acties op 11 oktober niet meer voor de geest te kunnen halen. Deskundigen hebben dit geheugenverlies echter niet kunnen vaststellen. Een neurologisch onderzoek staat nog op de planning.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky