Normal_politie__rug_agent_1556940a

Een vierde zelfdoding heeft dit jaar plaatsgevonden in de Woenselse Poort. Op de afdeling, onderdeel van de Eindhovense ggz-instelling GGzE, werd vorige week een 45-jarige vrouw gevonden. De vrouw had tegen haar man gezegd dat ze niet meer wilde leven. Hij heeft dat vervolgens doorgegeven aan de leiding, maar volgens de man is daar niets mee gedaan. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Bestuursvoorzitter Joep Verbrugt van GGzE reageert vol ongeloof op de vierde zelfdoding. “We laten dit onderzoeken op vragen als: hoe is dit gelopen, welke signalen waren er en is daar adequaat op gereageerd?” Patiënten die grote problemen veroorzaken in de maatschappij of tijdens de behandeling verblijven op de afdeling Woenselse Poort. De man van de overleden vrouw is zelf ook patiënt in de Woenselse Poort en wil aangifte doen tegen GGzE. Hij verwijt hen dood door schuld omdat de organisatie niets deed nadat hij een melding deed van haar doodswensen.

Het onderzoek naar de zelfmoord is op dit moment gaande, evenals het onderzoek naar de dubbele zelfmoord van afgelopen februari. 

©Nationale Zorggids