Logo_marant

Sommige kinderen vinden het lastig om contact te maken. Ze zijn druk, verlegen, angstig of zenuwachtig voor bijvoorbeeld een toets op school. Ze reageren impulsief, wat niet alleen lastig kan zijn voor henzelf maar ook voor hun omgeving. Op school is niet altijd tijd om problemen aan te pakken. Voor deze kinderen biedt behandelpraktijk Marant groepsbehandelingen aan.

In speciale groepstrainingen kunnen kinderen leren om hun sociale vaardigheden of weerbaarheid te vergroten of om faalangst te verminderen. Op verschillende locaties in Elst, Leerdam, Oss en Apeldoorn worden groepsbehandelingen aangeboden voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar. Er kan worden gewerkt aan weerbaarheid, faalangstreductie, gedragsregulatie en de ontwikkeling van sociale vaardigheden. De training sociale vaardigheden is ook geschikt voor kinderen van vijf tot en met acht jaar. Speciaal voor kinderen die naar de eerste of tweede klas van het voortgezet onderwijs gaan start Marant na de vakantie met de groepsbehandeling faalangstreductie.

Marant is als adviesorganisatie voor onderwijsontwikkeling en onderwijszorg gespecialiseerd in het bieden van begeleiding en ondersteuning van kinderen. In trainingen van tien bijeenkomsten bieden gespecialiseerde psychologen en orthopedagogen handvatten, nieuwe ervaringen en vertrouwen aan groepen van maximaal negen kinderen. De behandelingen worden grotendeels vergoed door de zorgverzekeraar. Voor alle groepsbehandelingen kunnen ouders hun kinderen nog inschrijven tot 6 september via www.marant.nl. De trainingen starten in de week van 23 september.

© Nationale Zorggids