Logo_ronald_mcdonald_kinderfonds

Deelnemers van de sponsortochten HomeRide en HomeRun hebben met elkaar ruim een miljoen euro opgehaald voor Ronald McDonald Huizen in Nederland. Daarmee kunnen 16.753 overnachtingen worden bekostigd zodat ouders dicht bij hun zieke kind kunnen verblijven. Aan de sponsortochten deden meer dan duizend wielrenners en hardlopers mee. Dit meldt Skipr. 

Het afgelopen weekend werd er 24 uur lang alles gegeven voor de Ronald McDonald Huizen. De fietstocht was 500 kilometer lang en de hardlopers legden een tocht van 200 kilometer af. Het geldbedrag dat met de sponsoracties werd opgehaald bedroeg 1.005.220 euro. “Een geweldig bedrag, dit overstijgt onze verwachtingen”, aldus Renate Westerlaken, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds.

Naast een grote groep amateurdeelnemers waren er ook een paar grote spelers uit de zorg aanwezig tijdens de sponsortochten. Zo waren er teams van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht en van zorgverzekeraar De Friesland die zich hebben ingezet voor het goede doel. Fietsteam Vitale Friese Directies was ook van de partij. Bestuursvoorzitter Bert van der Hoek van De Friesland wil bestuurders stimuleren om zich in te zetten binnen het kader van vitaal en gezond leven. “De combinatie van een persoonlijke en uitdagende inspanning door sport en een goed doel waarbij juist de gezondheid in het geding is, dat is voor mij de enorme waarde van de HomeRide”, zegt Van der Hoek.

In Nederland zijn dertien Ronald McDonald Huizen, allemaal op een paar minuten loopafstand van het ziekenhuis, universitair medisch centrum, revalidatiecentrum of instelling voor jeugdpsychiatrie. Ieder jaar verblijven zo’n 6.500 gezinnen in de huizen. Door de korte afstand tot het ziekenhuis zijn zij altijd dicht bij hun zieke kind, ook ‘s nachts. Broertjes en zusjes zijn ook welkom in de huizen van het Ronald McDonald Kinderfonds. In 2016 verzorgde de stichting 65.671 overnachtingen voor ouders en gezinnen.

Door: Redactie Nationale Zorggids