Binnentuin Wilhelmina Kinderziekenhuis rolstoelvriendelijk gemaakt

De binnentuin van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) is na een verbouwing van ruim 2 jaar eindelijk rolstoelvriendelijk. Het ziekenhuis koesterde al langer de wens om zieke kinderen en hun broertjes of zusjes een plek te geven voor beweging en die is nu uitgekomen. Dit meldt het UMC Utrecht.

Plezier en beweging zijn heel belangrijk voor de therapie en behandeling van kinderen. Een binnentuin waar zij worden uitgedaagd om te bewegen was daarvoor gewenst. Donateurs en sponsoren van Vrienden van UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis hebben de wens mogelijk gemaakt. De tuin is op woensdag 26 juni feestelijk geopend en voorzien van een hindernisparcours voor kinderen in een rolstoel. Alle kinderen kunnen hier gebruikmaken van steps, fietsen en skelters en op de rolstoelvriendelijke trampoline springen. De speelbult met tunnel eronder zijn ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Ook kunnen kinderen met spierziekten er therapieën ondergaan.

Broertjes en zusjes

“Deze prachtige binnentuin biedt zieke kinderen en hun broertjes en zusjes een plek om buiten te spelen, plezier te hebben én therapieën te volgen. Het is een fijne, groene plek waar ze even kunnen ontsnappen aan de hectiek van het ziekenhuis”, aldus medisch afdelingshoofd Frédérique van Berkestijn van het WKZ.

Door: Nationale Zorggids 
Afbeelding: WKZ