Normal_vluchteling_asielzoeker

Boegbeeld Nemr die samen met Tim Hofman streed voor een beter kinderpardon, komt mogelijk niet in aanmerking voor datzelfde verruimde pardon. Waarom dit zo is, is niet bekend. Dit meldt NOS die van diverse bronnen hierover informatie heeft ontvangen. 

De 9-jarige jongen die eveneens in de documentaire ‘Terug Naar Je Eige Land’ van Tim Hofman verscheen, is in Nederland geboren. Het is enkel gissen waarom hij en zijn familie niet mogen blijven. Er zijn een paar uitzonderingen op het verruimde kinderpardon gemaakt, waardoor kinderen en gezinnen geen aanspraak maken op de nieuwe regeling. Gezinsleden die verdacht worden van oorlogsmisdaden of gezinsleden die hier een misdrijf of misdaad hebben gepleegd en daarvoor veroordeeld zijn, mogen hiervan geen gebruik maken.

Identiteitsfraude en liegen mag ook niet, en gezinnen die in Nederland én een ander EU-land een asielaanvraag hebben lopen maken ook geen aanspraak op het kinderpardon. Gezinnen die in beeld zijn gebleven bij onder meer de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) of het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) mogen wel een aanvraag indienen. Wie langer dan drie maanden uit beeld van de instanties is geweest, mag dat niet. 

Door: Nationale Zorggids