Discovery Benelux helpt gezinnen die zwaar getroffen zijn door coronacrisis

Discovery Benelux start een samenwerking met Save the Children om de levens van kwetsbare kinderen en hun ouders te verbeteren. Een eerste project is het helpen van gezinnen die het zwaarst getroffen worden door de coronacrisis. Dit meldt Save the Children.

Veel gezinnen worden getroffen door de coronacrisis. Ondanks dat kinderen weer naar school kunnen, blijft het voor velen van hen lastig om bij te blijven op school. Save the Children helpt met apparatuur en internetverbindingen om kinderen en jongeren in staat te stellen online lessen te volgen, zodat de kans kleiner wordt dat ze een achterstand oplopen.
 

TeamUp

Daarnaast zal Discovery ook betrokken zijn bij het project TeamUp, waarbij kinderen door middel van sport en spel aangemoedigd worden om samen te werken en hun zorgen voor even te vergeten. TeamUp is een lokaal project dat in 2015 is opgericht voor gevluchte kinderen in Nederland samen met Warchild en UNICEF. Met TeamUp worden gestructureerd sport-, spel- en bewegingsactiviteiten georganiseerd zodat kinderen van 6 tot 18 jaar leren hoe ze met hun gevoel moeten omgaan. De vaardigheden die ze opdoen, zijn gekoppeld aan sociaal emotionele thema’s. Die weer van pas komen in hun dagelijks leven.
 
Discovery helpt Save the Children met het bereiken van een groter publiek, zodat meer kinderen geholpen kunnen worden. Dankzij de financiële steun, kunnen de projecten voor gevluchte kinderen in Nederland worden uitgebreid. Lees hier meer informatie.
 
Door: Nationale Zorggids