Veilig Thuis Twente krijgt er 5,6 ton bij voor extra personeel en onderzoek

Het is niet zoveel als de gehoopte 1 miljoen euro, maar met de 560.000 euro kan Veilig Thuis Twente in ieder geval maatschappelijk werkers en een teamleider aannemen en de wachtlijst helpen terugdringen. Ook is de organisatie van plan onderzoek te doen, meldt RTV Oost. 

Vorig jaar nam het aantal meldingen van kindermishandeling en huiselijk geweld in Twente met ruim 30 procent toe. In 2023 kwamen hierover 4.200 meldingen binnen bij Veilig Thuis Twente, gemiddeld twaalf per dag. VTT wilde graag 960.000 euro extra ontvangen voor 2024, maar krijgt net iets meer dan de helft.

Onderzoek naar stijging van aantal meldingen

Gelukkig heeft Veilig Thuis Twente momenteel een beperkte wachtlijst en is er in acute situaties nooit sprake van wachtlijsten. “Die zullen er ook nooit zijn.” Met het geld kan de bestaande wachtlijst worden aangepakt door meer maatschappelijk werkers aan te nemen en een nieuwe teamleider in huis te halen. VVT gaat met het geld ook onderzoek doen naar de stijging van het aantal meldingen in 2023. Daarbij kijkt de organisatie naar het soort meldingen, de rol van gemeenten en welke rol VTT daarin kan hebben. Het doel is om een zo’n sterk mogelijk netwerk te maken die ernstige incidenten in de toekomst kunnen voorkomen.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky