Tweede seizoen ‘Handen aan de couveuse’ in september op tv

Vanaf woensdag 25 september 2024 zendt de EO het tweede seizoen van ‘Handen aan de couveuse’ uit. Presentatrice Anne-Mar Zwart volgt in zes afleveringen ouders van veel te vroeg geboren of ernstig zieke kinderen die in de couveuse liggen. Dit meldt EO.

Baby’s die op de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) liggen zijn vaak veel te vroeg geboren of ernstig ziek. In het tweede seizoen van ‘Handen aan de couveuse’ zien kijkers hoe ouders tijdens deze heftige periode in hun leven overeind blijven en waar zij hoop uit putten in onzekere tijden. Zwart volgt ouders die een baby hebben liggen op de afdeling neonatologie van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis.

“Als je baby te vroeg geboren wordt of ernstig ziek is, leef je dagelijks met de vraag of je kindje het gaat halen. Hoe de ouders zich staande houden terwijl er geen perspectief meer lijkt te zijn, dat vind ik onvoorstelbaar krachtig”, aldus Zwart.

Dag en nacht

Ouders met een kindje op de NICU zien dagelijks zoveel verschillende medisch deskundigen en andere ziekenhuismedewerkers, meer dan op de meeste andere afdelingen. Dag en nacht zijn artsen en verpleegkundigen op de been om baby’s te monitoren, verzorgen of zelfs te reanimeren of opereren.

Vanaf woensdag 25 september zendt de EO zes weken lang om 21.30 uur een aflevering van ‘Handen aan de Couveuse’ uit.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky
Afbeelding: EO