Na tien maanden vertraging kan nieuwe zorgvilla eindelijk open

Na tien maanden vertraging kan Claris Zorgvilla Weisshorn op 1 maart 2024 eindelijk de deuren openen. De vertraging werd veroorzaakt door een tekort aan capaciteit op het stroomnetwerk. Dat probleem is nog steeds niet opgelost, maar door per badkamer een boiler te plaatsen en zuinige keuken- en wasapparatuur te installeren hoopt de zorgvilla genoeg stroom te hebben. En met een warmtepomp en 120 zonnepanelen is er ook een eigen stroomvoorziening. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Het was eigenlijk de bedoeling dat de zorgvilla op de Weisshorn in Eindhoven afgelopen mei zou opengaan voor 26 ouderen met dementie die 24-uurszorg nodig hebben. De zorgvilla stond echter op de wachtlijst voor een grootzakelijke aansluiting op het stroom. Ondertussen is er nog steeds geen grootzakelijk gebruik mogelijk, maar kan de zorgvilla met creatieve oplossingen toch open.

Zoektocht naar nieuw personeel

Een probleem dat ontstond door het lange wachten, is dat het personeel dat destijds is aangenomen niet op de opening kon wachten. Locatiemanager Xandra van Gaal moest daarom de zoektocht naar nieuw personeel starten. Helaas is er grote vraag naar mensen in de zorg, maar gelukkig is haar team bijna compleet. Ook de aanmeldingen op in aanmerking te komen voor één van de 26 appartementen stromen weer binnen. Medio januari start Van Gaal met de rondleidingen.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky