Eric Corton heeft mbo-diploma nodig voor verzorgende taken in verpleeghuis

Hij werkte als vrijwilliger in een verpleeghuis, maar nu hij ook verzorgende taken op zich wil nemen moet Eric Corton een mbo-opleiding volgen. Dus dat gaat de presentator ook doen, zodat hij in dat specifieke verpleeghuis kan blijven werken. Dit meldt RTL Nieuws.

De 55-jarige zanger, acteur en presentator is dus zij-instromer. Wel vindt hij het opvallend dat hij een zelfde soort traject moet volgen als een 16-jarige die net een middelbareschooldiploma heeft behaald. Corton moet lessen volgen waarin hij leert sollicitatiebrieven te schrijven en krijgt studiebegeleiding. Een beetje kritisch hierop is hij wel: “Als ik dit in het tempo van de onlineleerweg ga doen, kost me dat een vol jaar”, schrijft hij in een opiniestuk in de Volkskrant.

Drempel om in de ouderenzorg te werken verlagen

Hij pleit dan ook voor een systeem voor oudere zij-instromers die dagelijkse taken kunnen leren in het verpleeghuis waar ze willen werken. Corton denkt dat hierdoor meer mensen in de ouderenzorg willen werken. “Want: ook vele ongediplomeerde handen maken licht werk.”

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky