Ouderen in verpleeghuis Meeuwenhof weer zonder water, stroom en verwarming

De honderd ouderen met dementie of lichamelijke beperking van woonzorgcentrum Meeuwenhof in Rotterdam-Hoogvliet kampten woensdagmiddag voor een tweede keer deze week met wateroverlast. Gisteren bleek een waterleiding te zijn gesprongen, waardoor ze voor een groot deel van de dag geen water, stroom of verwarming hadden. Een verstopt riool veroorzaakte zondag flinke chaos. Hulpdiensten stonden paraat en het meldsysteem waarmee bewoners verpleging kunnen oproepen werkte tijdelijk niet. Dit meldt Rijnmond.

Ook woensdag was het meldsysteem tijdelijk uitgeschakeld en kwamen vrijwilligers van het Rode Kruis ter plekke om medewerkers van het Meeuwenhof ondersteuning te bieden. De brandweer had een watertappunt aangelegd voor het handmatig doorspoelen van wc’s.

Lekkage via meterkasten

De kortsluiting ontstond woensdag op de vijfde verdieping, waarna al snel een lekkage op de negende verdieping werd ontdekt. Via de meterkasten had het water ruimte om naar beneden te stromen. De meterkasten stonden zodoende onder water en moest het stroom worden uitgeschakeld. Gevolg was dat de verwarming van alle bewoners het ook niet deed.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky