Normal_tandarts__tandzorg__mondzorg

Vanaf 2024 moeten patiënten van de afdeling bijzondere tandheelkunde van de Noordwest Ziekenhuisgroep richting Vogellanden.  Begin augustus is de intentieverklaring door de bestuurders ondertekend. Dit meldt Skipr.

Momenteel bezoeken 1500 patiënten de bijzondere tandheelkunde in Noordwest. Dit zijn mensen die niet naar de reguliere tandarts gaan vanwege een verstandelijke beperking of extreme angst, mensen met een niet-aangeboren aandoening aan de mond of kaken en ouderen met gebitsproblemen.

Verhuizing

Twee jaar geleden liet Noordwest weten dat zij geen bijzondere tandheelkunde meer wilden aanbieden op locatie Alkmaar en zich meer wilden focussen op hoog complexe en acute ziekenhuiszorg. 
 
Door de zorg over te dragen aan Vogellanden blijft bijzondere tandheelkunde toegankelijk voor patiënten in de regio, zegt Noordwest Ziekenhuisgroep. Echter heeft Vogellanden nog geen geschikte locatie gevonden rondom Alkmaar. 
 
Gelukkig wordt niet alles nieuw voor de overgedragen patiënten. “Alle tandartsen en assistenten van Noordwest mogen mee naar de nieuwe locatie”, vertelt bestuurder Eefting. “We zijn zeer tevreden met deze oplossing. Voor deze patiënten is het heel belangrijk dat zij tijdens de behandelingen dezelfde mensen blijven zien”, zegt tandarts gehandicaptenzorg Aniek Eijsink. In de overdracht staat wel beschreven dat operaties met een groter operatierisico en multidisciplinaire operaties in Noordwest uitgevoerd zullen worden.
 
Door: Nationale Zorggids / Marian van Reesch