341 kinderen krijgen speciale onderscheiding van Stichting Opkikker

Het eerste weekend van april ontvangen 341 kinderen van Stichting Opkikker een exclusieve onderscheiding. Deze kinderen – die zelf ziek zijn óf een zieke broer of zus hebben – zetten zich als Opkikker ambassadeur in voor andere gezinnen met ziek kind. Dat is niet onopgemerkt gebleven. Tijdens de Ambassadeursdagen in Walibi Holland staat hen een bijzondere ceremonie te wachten. In deze ceremonie krijgen zij een medaille uitgereikt. Dat meldt ANP Expert Support.

Zaterdag 2 en zondag 3 april wordt Walibi Holland omgetoverd tot ware Opkikker wereld waar 1400 gezinnen met een ziek kind worden ontvangen. Deze gezinnen zetten zich - als ambassadeur van Stichting Opkikker - in voor hun zieke lotgenoten en krijgen daarom dit dagje uit aangeboden. 341 kinderen zijn afgelopen jaar ambassadeur geworden en daarom staat hen een bijzonder moment te wachten: zij ontvangen een exclusieve medaille.

Lichtpuntjes

Stichting Opkikker verzorgt lichtpuntjes voor gezinnen met een ziek kind. Wanneer je agenda zich vult met ziekenhuisbezoeken, de angst en zorgen het soms van je winnen en het dagelijkse leven compleet op zijn kop staat, dan zijn deze lichtpuntjes ontzettend belangrijk. Stichting Opkikker organiseert voor deze gezinnen daarom een Opkikkerdag, waarbij ze de hele dag verrast worden met activiteiten die speciaal voor hen georganiseerd zijn. Na afloop van de Opkikkerdag kunnen de kinderen ervoor kiezen om Opkikker ambassadeur te worden. Zij weten tenslotte als geen ander hoe het is om zo een onbezorgde dag te krijgen. Als ambassadeur doen zij (mee met) allerlei acties om geld op te halen voor de Opkikkerdagen of om de stichting meer bekendheid te geven.

Door: Nationale Zorggids