Normal_normal_rechtspraak

Een stiefvader uit Deventer is schuldig bevonden aan het doodschudden van zijn acht maanden oude stiefzoon. Hij krijgt hiervoor een gevangenisstraf van zeven maanden opgelegd, een flink mildere straf dan het Openbaar Ministerie (OM) had geëist. Volgens de rechtbank is er geen bewijs voor het opzettelijk doden van de baby, maar is hij wel degene die het hersenletsel bij de jongen heeft veroorzaakt. Dit meldt RTL Nieuws. 

De 32-jarige man heeft altijd blijven volhouden dat hij het jongetje levenloos in bed aantrof en hem uit paniek door elkaar begon te schudden. “Daarom is het niet overtuigend bewezen dat hij de kans op de dood van de baby bewust heeft aanvaard”, stelt de rechter.

Ernstig hersentrauma

Een dag na het incident op 9 februari 2018 overleed de jongen in het ziekenhuis. Hij had een ernstig trauma aan zijn hersenen opgelopen. Zo ernstig, dat het leek alsof hij van een balkon was gevallen, aldus een forensisch arts. Maar dit was niet het geval en daarom móet het schudden van de stiefvader de oorzaak zijn geweest. Randy S. zou volgens de rechtbank voorheen een zorgzame vader geweest voor zijn kinderen en meent dat de kennis dat zijn handelen de dood van zijn stiefzoon heeft veroorzaakt al voldoende straf is.

Door: Nationale Zorggids