Loss-app ondersteunt ouders die hun baby zijn verloren

Wanneer een baby gedurende of vlak na de zwangerschap of geboorte overlijdt, is dat zeer verdrietig. Hoe kun je omgaan met het verlies? Hoe kun je het overleden kind een plek geven in je leven? Maasstad Ziekenhuis en Steunpunt Nova hebben een app ontwikkeld om ouders hierbij te ondersteunen: de Loss-app. Dit meldt het Maasstad Ziekenhuis.

Loss helpt ouders met veel informatie en tips, biedt verschillende oefeningen en geeft inzicht in hoe het met hen gaat. De app bevat veel informatie in de vorm van artikelen, video’s, gedichten, knipsels en links naar interessante websites. Een grote bron van kennis en inspiratie.

Laagdrempelige oefeningen

Ook biedt Loss oefeningen die helpen om negatieve gevoelens en gedachten een plek te geven en steeds vaker om te draaien. De elf verschillende oefeningen in de app zijn simpel en laagdrempelig. Gebruikers van de app kunnen zelf bepalen welke oefeningen zij op welk moment doen en of ze de resultaten op de moodwall willen delen met lotgenoten.

Zorgvuldige medische inhoud

De medische inhoud van Loss is gemaakt door zorgverleners van het Verloskundig Samenwerkings Verband Rotterdam-Zuid. Alle overige informatie is met zorg samengesteld en wordt beheerd door Steunpunt Nova, het landelijk steunpunt voor ouders die hun baby verliezen.

Meer informatie is vinden op de website van de Loss-app.

Door: Nationale Zorggids / Richard Heeres