Normal_vaccinatie_prik

Na het vaccineren van de meest kwetsbare mensen in Nederland zijn er nog steeds griepprikken beschikbaar. Mensen van 60 tot en met 69 jaar die alsnog een griepprik willen, kunnen zich melden bij hun huisarts. Dit meldt RIVM. 

In oktober leek de vraag naar de griepprik het aantal beschikbare vaccins te overstijgen. Daarom heeft staatssecretaris Paul Blokhuis het verzoek gedaan aan gezonde mensen van 60 tot en met 69 jaar om niet in te gaan op de uitnodiging voor de griepprik. Voldoende mensen hebben gehoor gegeven aan deze oproep. Daardoor waren er voldoende griepprikken beschikbaar voor mensen boven de 70 jaar en mensen met een medische indicatie.

Vaccins over

Nu deze mensen een prik hebben ontvangen, is duidelijk dat er nog vaccins over zijn. Daarnaast heeft het RIVM extra griepprikken kunnen inkopen. Mensen van 60 tot en met 69 jaar zonder medische indicatie kunnen zich melden bij de huisarts als zij alsnog een griepvaccin willen.

Het lijkt erop dat de griep dit seizoen mild zal verlopen. Er is nu minder griep dan de afgelopen jaren rond deze tijd. De maatregelen tegen corona helpen ook de verspreiding van griep te verminderen. Dit was eerder al zo op het zuidelijke halfrond, waar het griepseizoen al geweest is.

Door: ANP