Normal_rss_entry-156373

Acteurs Sanne Vogel en Eva van der Gucht en harpist Remy van Kesteren gaan samen met een groep vrouwelijke gedetineerden fietsen om geld in te zamelen voor de strijd tegen borstkanker. Het bijzondere event vindt op 28 oktober plaats in de penitentiaire inrichting in het dorp Nieuwersluis in de provincie Utrecht.

Het initiatief voor de alternatieve fietstocht op hometrainers, die drie uur duurt, komt van actrice en theatermaakster Katrien van Beurden en haar groep Hotel Courage. De inzamelingsactie vindt plaats onder de vlag van de Stichting Pink Ribbon, die als merk van KWF Kankerbestrijding wetenschappelijk onderzoek en projecten financiert op het gebied van borstkanker. Bedrijven kunnen de actie sponsoren.

Van Beurden kwam in contact met de vrouwelijke gedetineerden toen ze vorig jaar met haar theatergroep Hotel Courage optrad in de gevangenis van Nieuwersluis als onderdeel van de veelgeprezen tournee A Room with a View. In totaal doen er twaalf acteurs en andere makers van Hotel Courage mee met de gedetineerden.

Door: ANP