Kwetsbare ouderen VieCuri krijgen ook komende jaren verzorgingspakket

Ouderen zonder sociaal netwerk die in het VieCuri ziekenhuis liggen, kunnen niemand bellen om een toilettas of reserverkleren langs te brengen. Daarom startte het ziekenhuis met locaties in Venlo en Venray 1,5 jaar geleden met het uitdelen van kleding- en verzorgingspakketten, met schone kleren, tandenborstels en andere noodzakelijkheden. De pakketten zijn ook voor patiënten wiens kleren kapot worden geknipt op de spoedeisende hulp en voor daklozen of arbeidsmigranten. Dit meldt Omroep Horst aan de Maas.

De kleding- en verzorgingspakketten zijn een initiatief van verpleegkundige Jolanda Geurts die geregeld in een situatie zat waarbij een patiënt niemand kon bellen om kleding of verzorgingsproducten langs te brengen. Vaak zijn dit ouderen zonder sociaal netwerk, maar ook patiënten op de SEH, daklozen en arbeidsmigranten. Vriendenstichting VieAmi heeft geld beschikbaar gesteld voor de pakketten, omdat deze niet onder de standaard zorg vallen.

Verzorgingspakketten nog 3 tot 4 jaar beschikbaar

Op jaarbasis hebben zo’n 70 tot 80 procent deze hulp nodig. VieAmi haalde geld op om ook de komende jaren pakketten samen te kunnen stellen met kleding en verzorgingsproducten. Volgens een woordvoerder kan het ziekenhuis hier nu zo’n 3 tot 4 jaar mee doorgaan.

Door:  Nationale Zorggids / Johanne Levinsky