Normal_kakelbont_-_beteknisvolle_zorg_leveren

Sinds 2007 is het boerenerf van Hoeve Kakelbont een plek waar mensen van jong tot oud samenkomen. Een plek waar fruit geteeld wordt, waar diverse doelgroepen met een zorgvraag een activerende dagbesteding vinden en waar er voor kinderen van 0 tot 4 jaar agrarische kinderopvang geboden wordt. Het is een groene rustige omgeving midden in de Dinteloordse polder.

Wat is je functie en hoe ziet jouw dag eruit?

Ik werk als sociaal pedagogisch medewerker bij Zorghoeve Kakelbont. Mijn dag start met individuele begeleiding of het ophalen van de deelnemers. Zodra iedereen is aangekomen starten we de dag met een bakje koffie en een praatje. Verschillende onderwerpen komen aan bod. Er is ruimte voor een grapje maar ook serieuze onderwerpen worden besproken. We leren elkaar goed kennen en dat schept een band. Hierdoor maakt dat je echt jezelf kunt zijn, dat je je gezien en gehoord voelt.

Iedere ochtend zorgen we voor uiteenlopende boerderijactiviteiten, afhankelijk van het seizoen. Van individueel tot groepsverband, er is voor ieders wat wils. Er wordt gekeken naar de behoefte en de mogelijkheden van de deelnemer. Denk hierbij aan het maken van verse soep, verzorgen van de boerderijdieren en klussen in de werkplaats. Ook bieden we creatieve activiteiten aan en maken we cadeautjes voor de Bonte Winkel. In de middag is er tijd voor een rust moment en wat ontspanning. We lezen de krant, spelen spelletjes zoals geheugenspelletjes, sjoelen, bingo en doen we samen aan beweging.

Wat is jouw lijfspreuk?

Betekenisvolle zorg bieden en zorgen voor verbinding, dat vind ik het allerbelangrijkste.

Wanneer is jouw dag geslaagd?

Als we een positieve bijdrage hebben kunnen leveren aan onze deelnemers. Het gevoel van tevredenheid, geluk en kwaliteit van leven delen. Dat we er zijn voor, door en met elkaar!

Heb je een vraag voor Hoeve Kakelbont, voor de zorghoeve of voor het kinderdagverblijf? Neem dan contact op met Hoeve Kakelbont op 0167-567669 of per mail info@zorghoevekakelbont.nl. Of kijk op www.hoeve-kakelbont.nl.

Je bent ook welkom op een van onze inloopdagen, iedere laatste vrijdag van de maand tussen 10:00 uur en 15:00 uur. Hoeve Kakelbont, Boompjesdijk 11, 4671 PR Dinteloord.